RAWBITE protein bars

När är den bästa tiden att äta en proteinbar?

Att lägga till mer protein i din kost behöver inte vara tråkigt eller svårt. Med de nya RAWBITE PROTEIN-barerna Crunchy Almond och Smooth Cacao är det faktiskt riktigt gott. Om du inte vet hur och när det är mest meningsfullt att öka ditt proteinintag? Så läs mer här om hur du enkelt kan täcka ditt proteinbehov.

När är den bästa tiden att äta en proteinbar och hur blir den en del av din kost?

Vill du lägga till mer protein i din kost för en balanserad kost eller för att nå dina aktiva mål? Våra veganska proteinbarer utan tillsatt socker är ett bekvämt och mycket gott sätt att göra just det på. Här är några idéer för hur du optimalt kan integrera RAWBITE proteinbars i din vardag.

Tajming är viktigt: När ska du äta protein?

Förutom kolhydrater och kostfibrer är proteiner också involverade i många vitala processer i din kropp. De hjälper till att bygga och underhålla muskler och transportera syre. De hör därför hemma i vilken varierad kost som helst – speciellt om du idrottar. Du kan läsa mer om vad de är bra för här.

Generellt sett är en proteinbar bäst som mellanmål efter ett hårt träningspass eller som en energikick under ett uthållighetspass. Att konsumera en proteinbar inom 30 minuter efter träning kan hjälpa din kropp att reparera muskler och främja återhämtning. Blir du hungrig under ett träningspass kan du även småäta en halv bar ungefär var 40:e minut för att hålla energinivån uppe.

Alternativt kan du helt enkelt njuta av barerna som ett mellanmål mellan måltiderna. Så du kan känna dig mätt och tillfreds länge och koncentrera dig på dina mål utan att tänka på choklad eller annat godis. En proteinbar om dagen är okej. Mer proteinrika frukt- och nötbars ökar sannolikt också ditt dagliga kaloriintag, och du bör vara försiktig om du inte är så fysiskt aktiv varje dag.

Hur kan ditt dagliga proteinbehov tillgodoses?

Du kan också smula ner proteinbarerna i din yoghurt, havregrød eller smoothie bowl för ännu mer crunch, en läcker kakaosmak och en extra klick protein. Detta ger en snabb och enkel frukost som håller din energi intakt hela morgonen. Våra proteinbars kan även användas på skyr, i glass eller som topping på muffins och ger proteinrika läckerheter på eftermiddagen.

Med RAWBITE proteinbars är du också täckt om du måste vara extra uppmärksam på din kost, eftersom de som alltid är veganska, gluten-, laktos- och sojafria.

Ha kul att äta och träna.

Pure Taste. Pure Joy.