RAWBITE kolhydrater

Kraft och prestanda: Varför kolhydrater är viktiga

Har du någonsin hört talas om ett "pastaparty"? Idrottare äter en stor portion kolhydrater för att vara förberedda för ett uthållighetsevenemang nästa dag. Men varför är kolhydrater så viktiga för en aktiv livsstil? Läs mer om fördelarna med kolhydrater.

Termen "pastaparty" är förmodligen bekant för alla som någonsin varit involverade i maraton, IRONMAN-lopp eller cykelevenemang. Idrottare äter en stor portion kolhydrater för att fylla sina glykogenlager innan evenemanget nästa dag. Att dämpa hunger är inte huvudfokus för just denna ritual, utan det handlar snarare om att "tanka" med kolhydrater.

Varför behöver du kolhydrater när du är aktiv

Om du är en sportig eller aktiv person bör du inte bara fokusera på protein utan även på kolhydrater. Att fylla på din kropp med kolhydrater är viktigt eftersom du inte vill tömma glykogenlagren helt under långa perioder av att vara aktiv (som vid ett uthållighetsevenemang). Detta kommer att få dig att lita på fett som ditt huvudsakliga bränsle - vilket så småningom kommer att påverka din takt och kraft negativt på grund av den långsammare förbränningen av fett jämfört med kolhydrater.

Under uthållighetsträning eller tävling används kolhydrater och fett som de primära energikällorna för kroppen. För att upprätthålla en hög energinivå och hög energiproduktion är det viktigt att ha en jämn tillförsel av kolhydrater. Snacks för idrottare bör ge omedelbart tillgänglig energi utan att sakta ner dem.

Vad ska man äta före eller efter sporten?

Torkade frukter, med sin lättsmälta fruktos, är därför ganska populära. Detta är en anledning till att de också är den perfekta ingrediensen för RAWBITE, som är gjord uteslutande av ekologiska ingredienser. För högpresterande idrottare är detta mycket viktigt.

Den danske juniormästaren i triathlon, Silas Plambæk använder bars från RAWBITE före, under och efter träning: "Jag använder RAWBITE i min dagliga rutin i och i samband med skolan, simning, cykling och löpning. RAWBITE bars ger mig bränsle med rätt näringsämnen och mix. av kolhydrater, fetter och proteiner innan träningspass och när jag behöver energi under tiden i skolan. Efter mina träningspass har jag verkligen nytta av RAWBITE Proteinbar eftersom den ersätter min återhämtning positivt med en högre mängd protein.”


Ta en närmare titt på ingredienser

Det är inte bara viktigt att se till att din mat har en hög halt av kolhydrater utan också hålla ett öga på en balanserad kost med näring.

En blick på ingredienslistan ger dig tillförlitlig information om vad som finns i din mat.

Många energibars innehåller sötningsmedel eller sockerersättningsmedel som kan ha en laxerande effekt. Tillsatser tolereras ofta inte särskilt väl av kroppen.

RAWBITE bars innehåller en kombination av frukt och nötter.

Rena kolhydrater som dextros får blodsockret att skjuta i höjden och falla lika snabbt, vilket ofta resulterar i en dipp i kraft, vilket inte är idealiskt för uthållighetsevenemang: "Normalt kämpar jag med magproblem från simningen till löpningen under träning, men sedan jag använde bars från Rawbite har min mage varit lugn, jag hade inga problem och jag har haft den nödvändiga energin för ett 4 timmars träningspass”, säger Silas Plambaek.

RAWBITE bars tål lätt varierande temperaturer – från arktiskt till tropiskt – och passar perfekt i fickan. Våra veganska frukt- och nötbarer gör medveten näring lätt och vi är alltid glada när de används för att stödja någon form av sportupplevelse.

Pure Taste. Pure Joy.