RAWBITE CSR Lime

Vårt ansvar på RAWBITE

På RAWBITE tar vi det ansvar vi har som livsmedelsproducent på största allvar. Hållbarhet, ansvarighet och transparens är en del av vårt DNA. Över hela företaget fokuserar vi på nya, alternativa lösningar och strävar efter att göra skillnad i den gröna omställningen och stödja en medveten, hållbar livsstil.

RAWBITE Lime

Hallbarhet

Matavfall

Generellt sett genererar livsmedelsproduktionen mycket mat- och förpackningsavfall, vilket står i vägen för målet att värna om miljön. Som tillverkare har vi ett stort ansvar. Vi lägger stor vikt vid att planera och effektivisera våra processer i produktionen. Vi tillverkar endast de mängder barer som beställts i förväg för att undvika slöseri med ingredienser och förpackningsmaterial.

RAWBITE Produktion Orange Cacao

Hallbarhet

Förpackning

Hållbarhet och miljöskydd är två ämnen som är mycket viktiga för RAWBITE. Därför försöker vi använda så mycket återvinningsbart material som möjligt i förpackningen. Alla transportlådor är tillverkade av återvinningsbar kartong. Vi arbetar ständigt med förbättringar av själva förpackningen av baren i syfte att göra dem mer hållbara, men samtidigt garantera den goda smaken, livsmedelssäkerheten och långa hållbarheten, för här kommer vi inte att kompromissa.

RAWBITE Produktion Apple Cinnamon

CSR

Arbetsförhållanden

RAWBITE tog ett medvetet beslut att tillverka nio av de tio barerna i vår egen fabrik i Bagsværd nära Köpenhamn (endast jordnötsbaren tillverkas i en fabrik specialiserad på jordnötter för att undvika kritiska jordnötsallergener i de andra barerna). Det innebär att kontor, fabrik och lager samlas på en adress, vilket gör att transportvägarna blir kortare och det blir lättare för de olika enheterna att samarbeta.

Som företag ansvarar vi också för våra medarbetares goda arbetsvillkor och vill behålla jobben i Danmark.

Danmark är ett föregångsland inom användningen av förnybar energi, så det är naturligt för oss att installera solpaneler på våra tak för att använda solenergi för att hålla energikostnaderna låga och energiförbrukningen så grön som möjligt. Renlighet och hygien är nödvändiga faktorer för att upprätthålla kvalitetsstandarder. För miljöns skull har vi valt bort plastoveraller till våra anställda på fabriken och är beroende av textilier som måste tvättas dagligen. Här arbetar vi tillsammans med DFD som rengör våra textilier så miljövänligt som möjligt.

RAWBITE VfL

CSR

Hälsosam och aktiv livsstil

RAWBITEs uppdrag är att stödja en medvetet aktiv livsstil. Det är ingen hemlighet att fysisk aktivitet i vardagen har en positiv inverkan på livet som helhet. Därför vill vi på RAWBITE gärna motivera till mer daglig träning genom att samarbeta med idrottare, klubbar och idrottsevenemang och dela idéer om hur du kan göra något bra för dig själv och utmana kroppen.

Vi är särskilt stolta över vårt samarbete med Royal Run i Danmark, där vi 2022 och 2023 var produktsponsor och kunde inspirera 100 000 danskar att springa. På så sätt kan vi bidra till att göra Danmark till den mest aktiva nationen 2025.

RAWBITE har också samarbetat med damfotbollslaget på VfL Wolfsburg sedan 2021. Vi delar visionen med VfL Wolfsburg att ta itu med projekt på ett så miljömässigt och socialt ansvarsfullt sätt som möjligt. Klubben vill vara klimatneutral 2025 och satsar på mer mångfald och arbetar mot diskriminering i samhället under mottot: ”Oavsett kön, etniskt eller socialt ursprung, sexuell identitet, religion, ålder eller funktionsnedsättning – få bollen i rullning."

Vi är även produktsponsor för två Team Rynkeby-grupper. De cyklar till Paris och samlar in pengar per kilometer för att donera. Vi stöttar vår danska grupp så att de samlar in till Rigshospitalet i Danmark, och Berlingruppen så att de kan hjälpa barncancerfonden i Tyskland.