RAWBITE QualityRAWBITE Quality

Kvalitet hos RAWBITE

För RAWBITE är kvalitet allt! Det är därför vi aldrig kompromissar med kvaliteten på våra barer.

RAWBITE Quality

Kvalitetssäkring

Alla våra ingredienser är 100% ekologiska, därmed det finns naturligtvis en hög kvalitetsstandard på våra bars. Vi producerar även i Danmark, där livsmedelskontrollen av ekologiska produkter generellt sett är ännu hårdare än i andra EU-länder. Läs mer om hur vi producerar här.

Alla våra ingredienser är veganska, laktosfria och glutenfria. Vi använder inga konstgjorda tillsatser för att säkerställa att våra produkter är så rena som möjligt. Vi undviker också all form av palmolja i vår produktion, eftersom produktionen av palmolja kan bidra till att regnskogarna förstörs.

Vi tillämpar strikta kontrollprocesser när vi väljer leverantörer och vi arbetar nära dem för att omvandla de bästa ingredienserna till våra läckra bars. Vissa av våra ingredienser kräver ett varmare klimat för att växa och kan inte skördas i Europa, men i slutändan kommer vi att sträva efter att köpa så många av våra ingredienser så lokalt som möjligt och hålla transporterna så korta som bara möjligt.

Vi förväntar oss att våra leverantörer följer samma strikta kvalitetsstandarder som vi ställer upp för oss själva. Och för att vara helt säkra kontrollerar vi noggrant analysresultat på alla inkommande råvaror för att säkerställa mikrobiologisk säkerhet. Råvarorna är minimalt bearbetade, men vi kontrollerar och testar även de färdiga produkterna innan vi skickar ut dem för att säkerställa att de har lång hållbarhet.

RAWBITE Quality

Den högsta standarden

Sedan 2018 är RAWBITEs produktionsprocesser certifierade enligt International Featured Standards (IFS) Food Standard för äkthet, livsmedelssäkerhet och kvalitet. RAWBITE har konsekvent uppnått höga betyg ända sedan den första inspektionen och certifieringen. Du kan se vårt IFS-certifikat här. Läs mer om IFS-certifiering i allmänhet här.

I Danmark kontrolleras alla livsmedelsproducenter av det danska läkemedelsverket som distribuerar smileys efter sina inspektioner.

RAWBITE Quality

Ekologisk certifiering

När RAWBITE grundades tog vi ett medvetet beslut att endast producera våra produkter med certifierade ekologiska råvaror med en naturlig hållbarhet. Det innebär att inga olämpliga bekämpningsmedel har använts för odlingen av råvarorna. Inga kemiskt framställda/syntetiska tillsatser har använts för tillverkning av våra bars.

Produkter som är certifierade ekologiska är fria från konstgjorda färger, smaker och sötningsmedel. Dessutom är det inte tillåtet att använda GMO. Vårt engagemang för rena, ekologiska produkter är en del av vårt mål att skydda vår gemensamma miljö samt vårt dricksvatten och därigenom bidra till att öka den biologiska mångfalden i naturen.

RAWBITE Quality

Vegansk certifiering

RAWBITE-bars innehåller bara nötter, frukt och kryddor, vilket i sig gör dem vegan. Ändå har vi, för transparensens skull, beslutat att låta våra bars certifieras med den internationellt erkända V-märkningen. V-label är ett skyddat varumärke som indikerar vegetariska och veganska produkter och ger konsumenterna en enkel och säker referenspunkt när de letar efter växtbaserade livsmedel.

Kontakta kvalitetsteamet

Om du har en kommentar kring en specifik produkt från RAWBITE kan du kontakta vårt kvalitetsteam nedan genom att fylla i de obligatoriska fälten: