RAWBITE Cookies Apple Cinnamon

Veganska äpple kanelkakor med RAWBITE

Krispiga nötter, kryddig kanel och söta äpplen – med dessa enkla veganska kakor ska du förvandla ditt kök till ett julbageri. Låt dig inspireras av vårt recept med RAWBITE Apple Cinnamon!

De nordiska näringsrekommendationerna (NNR) Läsning Veganska äpple kanelkakor med RAWBITE 2 minuter Nästa Skandinavisk jul

När mörkret och kylan smyger sig på, är det dags att fylla ditt kök med ugnens ljus och värme. Vi delar gärna med oss av det enkla receptet för äpple kanelkakor för att ta dig igenom de kalla dagarna, skapat av @miss_gruenkern, en fantastisk matbloggare och kokboksförfattare. RAWBITE Apple Cinnamon kryddar din hyggesnacktallrik medan den naturliga söta och fruktiga smaken säkerställer att inget tillsatt socker krävs.

Med juice smaken av äpplen, knaprig mandel och kryddig kanel påminner baren dig om mormors äppelpaj och är lätt att förvandla till kakor. Värm ugnen och låt dig inspireras av vårt veganska recept! 

Veganska kakor med RAWBITE Apple Cinnamon

Ingredienser för ca. 40 kakor

4 RAWBITE Apple Cinnamon bars

75 ml Mandeldryck

100 g veganskt smör

200 g Mjöl

1 tsk Bakpulver

1 tsk kanel

1 påse vaniljsocker

30 g agavesirap

1 nypa salt

Förberedelse:

Tärna RAWBITE-stängerna och blanda med mandeldrycken tills den är slät.

Skär smöret och lägg det i en skål tillsammans med purén och resterande ingredienser. Knåda ihop till en smidig deg med händerna och låt stå kallt i 15 minuter.

Värm ugnen till 175 ° C. Använd lite bakplåtspapper till bakplåten.

Kavla ut degen på mjölad arbetsyta (ca 0,5 cm tjock). Skär ut med valfri kakform och lägg kakorna med lite avstånd på plåten.

Grädda i 8-9 minuter, tills kanten är precis på väg att bli mörkare och låt kakorna svalna.

Lycka till med att baka!

Pure Taste. Pure Joy.