RAWBITE makroner

Veganska julkakor: Läckra mandelmakron med RAWBITE

Letar du efter läckra veganska julrecept? Låt dig inspireras och prova @klaraslifes veganska recept på mandelmakron med RAWBITE. Snabbt, enkelt, gott: kompromissa inte med julbaket som vegan.
SMASKIGA VEGAN BROWNIES MED RAWBITE Läsning Veganska julkakor: Läckra mandelmakron med RAWBITE 2 minuter Nästa Clean Eating - åter till naturlig mat

Oavsett om det är veganska kanelkakor eller krämiga brownies  – RAWBITEs julbakning erbjuder redan massor av inspiration. De oemotståndliga mandelmakronerna från @klaraslife är bara ytterligare ett gott nytt tillskott i vår katalog med julrecepten.

Visste du att mandel som supermat också är en viktig del av våra barer? På den vägen är dessa veganska kakor med mandel det perfekta tillskottet till ditt julsnacks.

Låt oss börja!

Recept på veganska mandelmakron

Ingredienser:

150 ml aquafaba (som ett alternativ till äggvita)

1 nypa bakpulver (alternativ till vanligt bakpulver)

300 gram florsocker

400 g mald mandel

2 RAWBITE CACAO bars

Eventuellt: bakplåtar

Hela mandlar som dekoration

NB: De veganska alternativen:

Aquafaba är den lite tjocka vätskan som kokta bönor är i (kikärter fungerar bäst). Det låter kanske ganska ovanligt, men det är ett härligt veganskt alternativ till äggvita och kan lätt bearbetas till vispad äggvita. Vätskan kan tas från en burk kikärter. Kokar du färska kikärter passar det kokande vattnet också.

 

Vinsten är det naturliga alternativet till bakpulver. Det har samma effekt som vanligt bakpulver, men innehåller inte fosfat.

Tillagning:

Värm ugnen till 140° över- och undervärme.

Skär RAWBITE-bars i mycket små bitar och ställ åt sidan.

Vispa aquafaba tills det blir väldigt hårt (cirka tio minuter).

Blanda gradvis i florsockret, vispa ytterligare 2-3 minuter.

Vik nu ner den malda mandeln och RAWBITE-bitarna med en degskrapa.

Låt kakdegen vila i 30 minuter. Använd sedan en sked för att lägga små plättar av smeten på bakplåtarna. (Du kan också enkelt lägga dem direkt på bakplåtspappret.) Efter att ha lagt en hel mandel ovanpå varje makron, lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Grädda sedan varje plåt i ugnen i 30 minuter.

Beroende på storleken på makronerna och hur mörka du vill ha dem, kommer gräddningstiden att variera. Kakorna ska fortfarande vara mjuka, men inte rinnande.

Låt macarons svalna och servera!

Förresten: Om du packar julkakorna lufttätt så kommer de att hålla sig fräscha i flera veckor. Om du kan motstå dem så länge...

Du kan hitta mer inspiration till julklappar, läckra recept inför julen eller idéer till DIY adventskalendrar i vår RAWBITE julkollektion.

God Jul från RAWBITE-teamet.

Pure Taste. Pure Joy.