Clean Eating - åter till naturlig mat

Clean Eating - åter till naturlig mat

Du har säkert hört talas om trenden med “Clean Eating”. Men vad betyder rent ätande egentligen? Läs mer om kosten och om hur du äter rent.

Färskt från naturen på din tallrik - utan industriell förarbetning och otaliga dolda ingredienser. Clean Eating handlar om naturliga, obearbetade och näringsrika livsmedel. Om du vill säkerställa att din kropp och själ får fördelarna med en balanserad kost kan detta vara rätt sak för dig.


Vad är clean eating?

Smakförstärkare, färgämnen, konserveringsmedel, sötningsmedel och andra tillsatser – ingredienslistan för vissa produkter är så lång att vi knappt kan förstå vad vi egentligen äter. Många människor är trötta på högförädlade livsmedel och trenden går tillbaka till en naturlig kost. Clean eating eliminerar därför alla dessa konstgjorda tillsatser och innebär att äta maten så obearbetad som möjligt. Du behöver inte räkna kalorier, förbjuda kolhydrater från din kost eller klara dig utan mellanmål – så länge det håller sig inom en rimligt gräns.

Ju kortare ingredienslistan är, desto bättre! Allt vi ändå inte behöver i vår kost bör elimineras: Detta inkluderar konstgjorda tillsatser, men även snabbmat, skräpmat, industriellt socker och vetemjöl.

Clean Eating med RAWBITE

RAWBITE-barerna är det perfekta tillskottet till din medvetna diet. Dessa vegan bars är ekologiska, utan tillsatt socker (innehåller naturligt förekommande socker) och glutenfria - ren mat när den är som bäst! Prova på frukt- och nötbarerna nu och upptäck själv känslan av de rena ingredienserna.

Sätt att äta rent

Grundidéen bakom clean eating är att hålla maten så naturlig och så obearbetad som möjligt. Du kan släpp loss dig själv i frukt- och gröntavdelningen till exempel. Men även baljväxter (som kikärter och linser), obearbetade mejeriprodukter, nötter, ägg, kött och fisk kan du lägga i din varukorg. Är du vegetarian eller till och med vegan? Ännu bättre! Clean Eating är väldigt mångsidigt, och ger dig möjlighet att ta upp ett extremt stort antal viktiga näringsämnen. En annan fördelt: Denna diet är mycket fiberrik - precis som våra RAWBITE-barer! Kombinera dina fiberkällor, såsom fullkornspasta, bulgur, hirs, havre och brunt ris, med lågfettprotein, som finns i broccoli, ärtor, linser, bönor och mandel och högkvalitativa fetter från avokado eller vegetabiliska oljor, och du har en balanserad och mycket välsmakande kost.

Krydda med färska örter istället för en överdos av salt – och du kommer att undra varför du någonsin velat äta något annat! Godis kan bytas ut mot godsaker från naturen – till exempel dadlar, vanilj, kokos eller kakao 

Regionalt & säsongsbetonat

När du går och handlar, se till att produkterna du köper är regionala, säsongsbetonade och ekologiska. Bondemarknader är bra ställen att handla produkter som dessa. Eller prova din lokala gårdsbutik istället för att gå till en stormarknad. Förutom att det är hälsosammare är det också mycket roligare!

Pure Taste. Pure Joy.