Våren är nära, det är soligt ute och påsken är runt hörnet. Med våra kanelbullar med krämig RAWBITE-fyllning kommer du att imponera på familj och vänner vid din nästa brunch, kaffemöte eller picknick. Prova det nu!
Kanelbullar med krämig RAWBITE-fyllning
Ingredienser till 12 portioner:
Deg:
450 gram dinkelmjöl
7 gram torrjäst
4 msk rårörsocker / sötningsmedel efter eget val
1/2 tsk salt
220 ml växtmjölk
Äggersättning motsvarande ca 1 ägg
Fyllning:
2 valfria RAWBITE-bars (vi rekommenderar Cacao eller Apple Cinnamon)
100 ml växtmjölk
1 tsk kakao
1 tsk kanel
1 rund ugnsform
Förbereda degen:
- Blanda mjöl, torrjäst, socker/sötningsmedel och salt i en skål.
- Gör ett hål i mitten och tillsätt äggersättningen och den ljumma växtmjölken.
- Blanda allt väl med stavmixern och knåda degen i minst 5 minuter till. Tillsätt eventuellt mer mjöl.
- Ta ut degen från bunken, olja bunken lätt och lägg tillbaka degen.
- Täck skålen med en handduk och ställ den på en varm plats att jäsa i 60 minuter.
Fyllningen:
- Medan degen vilar, skär du RAWBITE-stavarna i små bitar.
- Blanda dina bars med växtmjölk, kakao och lite kanel i en mixer tills det har en krämig konsistens.
Sätta ihop det:
- När degen är ungefär dubbelt så stor, lägg den på en väl mjölad yta. Rulla degen till en stor rektangel (ca 50 x 30 cm).
- Fördela RAWBITE-krämen jämnt på ytan. Strö resten av kanelen ovanpå.
- Värm ugnen till 175 °C.
- Rulla försiktigt ihop degen och skär den i 12 lika stora bitar.
- Lägg kanelbullarna i en bakplåtspappersklädd ugnsform och täck bullarna i ca 30 minuter.
Ta av locket och grädda i mitten av gallret i ca 35 minuter tills de är gyllenbruna.
Tips: Om rullarna blir för mörka under gräddningen lägg lite bakplåtspapper ovanpå.
Låt svalna och toppa med lite florsocker, vatten och lite limejuice.
Prova våra nio varianter och ge dina kanelbullar en hint av olika smaker. Från mild till fruktig till choklad - med våra RAWBITE-bars finns det något för alla smaker!
Pure Taste. Pure Joy.