RAWBITE calories

Varför kalorier inte är hela historien

Vi känner alla till det med att räkna kalorier, särskilt nu när sommaren är precis runt hörnet. Vi börjar kolla mer på vad som finns i vår mat i termer av mängden energi som levereras. 

Vi känner alla till det med att räkna kalorier, särskilt nu när sommaren är precis runt hörnet. Vi börjar kolla mer på vad som finns i vår mat i termer av mängden energi som levereras. 

Detta var ämnet för en nyligen genomförd undersökning av RAWBITE. En kvinna svarade att hon inte skulle prova vår RAWBITE-bar eftersom det var ett ”slöseri med kalorier”. ”En frukt- och nötbar har bara något färre kalorier än en chokladkaka”, resonerade hon, ”så det spelar ingen roll vilken man äter.”

Vi är ledsna att göra dig besviken, men det spelar faktiskt roll.

Näring spelar en viktig roll när det gäller en hälsosam livsstil

Huruvida en viss typ av mat ska vara en del av en balanserad kost beror på mer än bara de kalorier den innehåller. Det finns mycket mer som är involverade – som näring, till exempel. Omättade fetter, som de som finns i nötter, kan positivt påverka blodcirkulationen och kolesterolnivåer. Mättade fetter, som de som finns i chokladkakor, har negativ påverkan på blodfettvärden. Vitaminer, mineraler och fiber är alla en del av en balanserad kost. Cashewnötter, till exempel, innehåller mycket magnesium, liksom dadlar. Magnesium är viktigt för friska nerver och muskler.

Av en händelse är dessa två ingredienser – nötter och dadlar – huvudingredienserna i våra RAWBITE-bars. Samma mängd kalorier som finns i olika typer av mat berättar inte hela historien. Det är klokt att ta en extra titt på det övergripande näringsvärdet och särskilt på ingredienslistan.

Sommarkropp utan raffinerat socker

Och vad erbjuder RAWBITE? Inget tillsatt socker (produkten innehåller naturligt förekommande socker). Vad som lämnas ut är lika viktigt som vad som går in. Det är meningslöst att jämföra äpplen och päron, eller i det här fallet, chokladkakor och våra ekologiska frukt- och nötbars.

God smak och hälsosamma ingredienser är viktiga, särskilt när vi förbereder vår kropp för sommaren.

Pure Taste. Pure Joy.