RAWBITE Johanna Ski

Johannas bästa tips inför din skidsemester

Vinterlovet är precis runt hörnet, och det finns inget bättre än att susa ner för backen med vinden i håret och solens strålar på kinderna. Men för att få den allra bästa skidsemestern krävs det lite extra planering och förberedelser. Därför frågade vi vår kollega Johanna om hon kunde dela med sig av sina absolut bästa tips för en sagolik skidsemester. Så ta hennes tips och gör dig redo att erövra bergen med stil!

Hej Johanna

Vilken vintersport gillar du bäst och varför?

När man växer upp i Allgäu, som jag, föds man praktiskt taget med skidor på fötterna. Därför är klassisk alpin skidåkning en av mina absoluta favorit vintersporter. I år skulle jag vilja åka längdskidor oftare för att förbättra min teknik och uthållighet. Mina vänner har också motiverat mig att delta i andra trendiga sporter inom skidåkning (längdskidåkning utanför pist).

Hur förbereder du dig för en aktiv vinter?

Den särskilda stressen i en säsongsbetonad sport leder vanligtvis till svår muskelsmärta under de första dagarna. För att minska detta försöker jag förbereda mig med styrketräning som knäböj eller utfall. Men det är bäst att bara börja långsamt i början av säsongen.

Vill du berätta vart du gillar att åka på vintern? Din topp 5?

Det finns så många vackra vintersport områden. Självklart älskar jag min "hemmabana" runt Oberstdorf, till exempel i Kleinwalsertal, Balderschwang eller andra områden med natursnö. Min absoluta dröm är dock att utforska vinterlandskapet i Norge eller Lappland.

Var tar du helst en paus? I naturen eller i en stuga?

När jag reser ensam tar jag korta pauser i naturen. När jag är ute med vänner på helgen stannar vi gärna till vid stugor.

Vet du några stugor som också serverar läckra veganska rätter?

Tyvärr är de flesta fäbodar jag känner, inte så bekanta med veganska rätter (förutom pommes frites, som finns överallt). Åtminstone finns det nu vegetariska alternativ överallt som är väldigt gott.

Vilka snacks tar du med dig på fjället?

En RAWBITE-bar är ett måste i min skidjacka. Oavsett om det är som ett litet mellanmål i liften, som mellanmål på bergstoppen eller på vägen hem, så smakar en RAWBITE alltid utsökt, oavsett temperatur. Min favoritbar är för tillfället Smooth Cacao.

Och sist men inte minst, vad är dina tips för en så hållbar och miljövänlig vintersemester som möjligt?

Generellt sett rekommenderar jag att när du väljer en vinterdestination, gå till miljövänliga skidorter och regioner. Detta inkluderar inte bara att undvika konstsnö, utan också bra offentlig infrastruktur och användning av förnybar energi. I många länder går orter samman för att standardisera hållbarhetsaspekter, som till exempel "Alpine Pearls". Det finns hotell som är engagerade i energi- och vattenbesparingar och minskat avfall. De kontrolleras av oberoende institutioner och får en certifiering, till exempel Viabono, TourCert, Ibex fairstay eller Blaue Schwalbe.

Och så har jag ett annat väldigt enkelt tips att följa: Städa alltid upp i backen.

Tusen tack för dina tips för en bra vintersemester - vi önskar dig en fantastisk säsong i backen.


Pure Taste. Pure Joy.