RAWBITE vintervandring

Snacks för vintervandringar

Att vandra på vintern är en verkligen magisk upplevelse. Snötäckta landskap, frisk luft och skarp tystnad är otroligt återställande för själ och kropp. Det gäller dock att planera lite mer innan du ger dig ut på en vintervandring. Din kropp behöver bränsle men samtidigt vill du förmodligen inte att din ryggsäck ska vara för tung. Det du behöver är lätta snacks som inte fryser i kalla temperaturer. Så här är våra bästa tips: hälsosamma veganska snacks som är perfekta för den här tiden på året!

Läs vidare för att ta reda på hur du håller dig stark på stigarna med läckra snacks, perfekt utvalda för att möta din kropps behov.

Varför är hälsosamma mellanmål så viktiga på vintern?

Vintervandring är ett bra sätt att njuta av de kalla månaderna och hålla sig aktiv. Att vandra i vinterlandskap kan dock vara väldigt tröttsamt, så det är viktigt att se till att din kropp får den energi och näring den behöver för att klara långa vandringar i kalla temperaturer. Du behöver hälsosamma mellanmål för att hålla ditt blodsocker stabilt och undvika dippar i din prestation. Proffs rekommenderar att du tar fler korta pauser och äter små, hälsosamma mellanmål för att hålla dig mätt. En bra blandning av komplexa kolhydrater, hälsosamma fetter och proteiner förhindrar också att din kroppstemperatur sjunker för lågt; när detta händer försöker din kropp att hålla sig varm genom att frysa och spänna sig, vilket i sin tur bränner fler kalorier.

Den goda nyheten är att det finns många läckra naturliga snacks som du kan slänga ner i väskan och ta med dig på resan, varav många är veganska.

Här är några läckra förslag:

1) Nötter och frön: Mandel, cashewnötter, jordnötter, valnötter eller solrosfrön är fullproppade med protein och innehåller även viktiga omättade fettsyror. De kan enkelt bäras i en liten behållare eller väska och kommer att hålla dig mätt länge.

2) Torkad frukt: Dadlar, russin eller fikon är inte bara ljuvligt söta, de innehåller också massor av protein plus massor av vitaminer och mineraler, vilket gör dem till en perfekt energikälla på vintervandringar. En annan fördel är att torkad frukt, till skillnad från färsk frukt, inte fryser.

3) Baljväxter: ärtor, linser eller kikärter i form av hummus eller pålägg tillsammans med några skivor fullkornsbröd och lite grönsaker är en perfekt lätt lunch för vandring.

4) Gillar du att baka? Prova ett gott bananbröd med valnötter. Bananer är bra energikällor, men de kan bli smutsiga och fläckiga i din ryggsäck. Förvandla dem till ett gott bröd med dinkel- eller fullkornsmjöl för att lägga till värdefulla fibrer för att hålla dig mätt längre. Krydda blandningen med lite kanel eller tillsätt hackad mörk choklad. 

Vårt hetaste tips kommer i form av soppa, som du kan ta med dig i en termos. En enkel grönsaksbuljong, en krämig pumpa-, sötpotatis- eller morotssoppa kommer att hålla dig varm och ge din kropp en vitaminboost samt viktiga vätskor.

Fyllda med mandel, cashewnötter och dadlar är våra RAWBITE bars den perfekta storleken för din ryggsäck på en vintervandring. Förutom alla de smakrika ingredienserna finns det också en annan viktig fördel med RAWBITE-bars: de fryser inte, inte ens vid de lägsta temperaturerna, och behåller sin nötiga, fruktiga konsistens - vilket gör dem till det perfekta vintermellanmålet.

Om du behöver extra protein rekommenderar vi våra nya RAWBITE proteinbars Smooth Cacao och Crunchy Almond – de kommer garanterat att boosta dina energinivåer.

Pure Taste. Pure Joy.