RAWBITE Alex Schmid

Alex Schmid - en sann mästare i backen och lojal RAWBITE-fan

Vi tog en liten pratstund med vår ambassadör, Alexander Schmid, som är världsmästare i alpin skidåkning 2023. Wow, yes! Han har också varit ett RAWBITE-fan i flera år – och det är därför vi är så glada över att kunna jobba med honom ett år till. Den här gången frågade vi honom om kost, hälsa, träning, mål och drömmar.

Läs vidare och låt dig inspireras av en riktig världsmästare...

Johannas bästa tips inför din skidsemester Läsning Alex Schmid - en sann mästare i backen och lojal RAWBITE-fan 4 minuter Nästa Upplev Europas storstäder med stand up paddle boarding

När hörde du egentligen talas om RAWBITE för första gången? Kommer du ihåg din första RAWBITE-bar?

Jag blev först medveten om RAWBITE för några år sedan via sociala medier, alltså Instagram. Det måste ha varit ca 4 år sedan. Min lagkamrat Stefan Luitz hade också några barer i väskan på den tiden. Han gav mig en av dem och jag blev direkt fast.

Är du mer "snacks MÅSTE smaka gott" eller mer "snacks MÅSTE vara funktionella" när det kommer till din kost?

Jag måste nog säga team "det MÅSTE vara funktionellt", men det som är bra med det är att många mellanmål också kan smaka riktigt gott ;)

Vad betyder hälsosam kost för dina mål? Har du en näringscoach eller kommunicerar du med laget om vilka livsmedel som är bra för träning och tävling?

Kroppen är vårt viktigaste element. Nutrition är därför en viktig del för att nå våra mål. Vi har en näringscoach från föreningen som alltid följer med oss på kurser. Min mamma är faktiskt nutritionist också, så min bror och jag har varit utsatta för detta ämne från en tidig ålder och har vuxit upp med en hälsosam livsstil. Jag är henne fortfarande väldigt tacksam för det idag.

Spelar vegansk eller vegetarisk mat någon roll under träning eller inför en tävling?

Jag äter allt. Jag tror att en hälsosam och balanserad kost är fördelaktig. Dock med måttliga mängder animaliska produkter. Alla måste räkna ut det själva och i slutändan bestämma vad de äter inför tävlingar. Jag äter dock bara lätt mat innan loppen.

Hur lyckas du definiera dina mål och konsekvent arbeta mot dem?

Mål är oerhört viktiga. Jag har kortsiktiga och långsiktiga mål. Du behöver det för att hålla din motivation uppe under träningen och i slutändan inför tävlingen. Detta är det enda sättet att uppnå din personliga bästa prestation.

Hur förbereder du dig mentalt inför ett viktigt lopp? Allt måste göras på några sekunder, och det finns inget sätt att rätta till små misstag?

Inför varje lopp sker en genomgång av loppet som alla atleter får göra. Vi kommer då ihåg några definierade punkter, för att fokusera på enskilda kurvor eller svårare platser. Efter starten litar jag bara på mina förmågor och går för en snabb tid.

Och ja, det stämmer, det finns inte mycket utrymme för fel! Det är därför bäst att inte göra några misstag ;)

Hur kopplar du av mellan träningspassen?

Ät bra, sov och bygg upp dig aktivt (cykling eller rodd, jogging, mobilisering, stretchingprogram...)

Var tränar du helst?

"Pfelders" är en av mina favoriter. Detta träningsområde är omväxlande, utmanande och du känner dig alltid välkommen.

Proteinbars eller proteinshakes?

Proteinbars

Friska bowls eller feta pommes frites

Jag gillar egentligen inte pommes frites så här kan jag bara svara på nyttiga bowls :P Men jag gillar dem faktiskt också.

Löpning eller cykling?

Om det måste gå fort – spring, annars cykling

Chokladbars eller nötbars?

Nötbars

Chokladkaka eller chokladjulkalender?

Chokladkaka

Att laga mat själv eller äta på språng?

Att laga mat själv

Favoritbar och varför?

På vintern: Apple Cinnamon – smakar äppelpaj och känns varm inuti.

På sommaren: Lime – eftersom den är väldigt uppfriskande och fruktig.

Har du andra talanger än skidåkning som ingen får känna till?

Jag säger alltid att en skidåkare kan göra nästan allt men inte kan göra något bra (förutom skidåkning) Så jag letar fortfarande efter den dolda talangen innan jag avslöjar den.

Topp 3 på din bucket list?

Res mer runt om i världen, gå på fler konserter och testa att flyga med en wingsuit

Vilka mål vill du uppnå för tillfället?

Vara i form igen inför säsongsstarten och visa vad jag kan.

Sunt förnuft eller magkänsla?

Magkänsla

Sista frågan: Har du ett livsmantra eller favoritordspråk?

Anfall är det bästa försvaret!Tack så mycket för din tid - och lycka till med säsongen 2024!

Pure Taste. Pure Joy.