RAWBITE Sommarsnacks

Energiboost för sommarträning: Det perfekta mellanmålet för träning under varma dagar

Vid höga temperaturer är det särskilt viktigt att ge din kropp tillräckligt med energi för att upprätthålla din prestation.
Att korsa gränsen: En imponerande cykeltur genom Marocko Läsning Energiboost för sommarträning: Det perfekta mellanmålet för träning under varma dagar 3 minuter

Sommaren är äntligen här, hurra! Den här tiden på året är perfekt för att komma ut och träna. Men vid höga temperaturer är det särskilt viktigt att ge din kropp tillräckligt med energi för att upprätthålla din prestation. Värmen kan snabbt tömma kroppen och göra dig trött snabbare. Här introducerar vi dig för våra favoritsnacks för varma dagar som förser din kropp med viktiga näringsämnen och är uppfriskande och läckra på samma gång.

Lätt och smaklig

På sommaren är det bäst att äta lätta och lättsmälta mellanmål som inte tynger kroppen. Färska frukter som meloner, bär och grönsaker som gurka och tomater är bra val då de innehåller mycket vatten och därför bidrar till återfuktning. De ger också viktiga vitaminer och elektrolyter som kalium och magnesium, som går förlorade när du svettas.

Vår favorit är definitivt en läcker smoothie gjord på vattenmelon, banan, kokosvatten och lime. Lägg alla ingredienser i mixern och mixa tills du har en krämig konsistens. Serveras med isbitar är den otroligt god efter träning.

Men det måste också tillfredsställa...

Förutom färsk frukt och smoothies är små måltider även idealiska mellanmål under varma dagar. Till exempel ger en wrap med hummus och grönsaksstavar en balanserad kombination av kolhydrater, proteiner och nyttiga fetter. Ett läckert alternativ är kokt quinoa eller couscous med grillade grönsaker – dessa alternativ ger också viktiga näringsämnen och är lätta att transportera om du t.ex. åker på en lång cykel- eller vandringstur.

Våra RAWBITE-bars är såklart också ett sött alternativ till färsk frukt. Eftersom de är gjorda av dadlar och nötter är de inte bara mumsiga, utan även mättande och ger långvarig energi för träning. I sommar rekommenderar vi klart den fräscha RAWBITE Lime eller den mer exotiska RAWBITE Coconut. Våra frukt- och nötbars är också bra att ta med på din långa löp- eller cykeltur, eftersom de inte smälter i värmen.

Det ultimata sommartipset är dock: Drick mycket vatten under varma dagar! Det kan inte sägas tillräckligt ofta, men det är bara så viktigt att regelbundet dricka små mängder vatten under träning för att fylla på vätskeförlusten. För en naturlig smakvariation kan du lägga till färsk mynta eller citronskivor. En nypa salt säkerställer en snabb tillförsel av elektrolyter.

Slutsats: Det är ingen rocket science att räkna ut att man behöver extra energi när man sportar i värmen, men eftersom det inte går att ta med kylväskan på löpturen är det viktigt att välja rätt mellanmål som fungerar bra i sommarvärmen.

Pure Taste. Pure Joy.