Energidryck för energifyllda bitar 

Energidryck för energifyllda bitar 

I den kalla tiden på året behöver kroppen mycket energi, och ännu mer när du kommer hem från en sportaktivitet eller en promenad. Där kan det vara perfekt med en liten måltid, som ger energi och glädje, men som inte heller är för tung. En RAWBITE-bar flankerad av en mättande dryck med mycket energi är en superläcker kombination - testa själv!

Snacks ÄR tillåtet! Läsning Energidryck för energifyllda bitar  6 minuter Nästa Vad innehåller våra RAWBITE-barer?

Vi får aldrig glömma att skämma bort oss själva! RAWBITE-bars kan användas till mycket mer än ett snabbt mellanmål - de kan även avnjutas som en liten måltid - och bäst av allt med en matchande dryck!

I den kalla tiden på året behöver kroppen mycket energi, och ännu mer när du kommer hem från en sportaktivitet eller en promenad. Där kan det vara perfekt med en liten måltid, som ger energi och glädje, men som inte heller är för tung. En RAWBITE-bar flankerad av en mättande dryck med mycket energi är en superläcker kombination - testa själv!


Äppelkanelskaka

Är du ett fan av RAWBITE Apple Cinnamon? Den söta smaken av äpplen i kombination med mandelbitar och kanel är alltid en vinnare. Här är ett exempel på den populära barens flytande kusin: En äppel-kanelshake!

Så här gör du: skölj ett äpple, ta bort kärnorna och skär det i små bitar. Fyll bitarna i en mixer och tillsätt 250 ml mandelmjölk och 1 tsk kanel. Årets vintershake är nu klar för att avnjutas!

 

Kakao med RAWBITE Orange Cacao

Kakao med en twist av apelsin är bara så gott, vilket du säkert är fullt medveten om om du har provat vår Orange Cacao. Lika läcker är denna kryddade kakaodryck med en hint av apelsin. Här är vad du behöver: 70 g kakaopulver, 140 g kokossocker, 1,5 tsk rivet ekologiskt apelsinskal, ½ tsk vaniljpulver, 1 tsk st. kardemumma, ¼ tsk. kanel. Så här gör du: blanda alla ingredienser. Värm lite vatten eller (växtbaserad) mjölk, tillsätt 2-3 teskedar av blandningen. Ta en RAWBITE Orange Cacao också. Kombinationen av mjuka dadlar, knapriga nötter och råkakaon gör den oemotståndligt god.


Gurkmeja Shake

Den fina kokosnöten i vår RAWBITE Coconut ger en exotisk och söt smak som omedelbart leder tankarna till en läcker solrig strand. En kryddig drink som skulle passa perfekt till den är en gurkmeja-shake. Det är vetenskapligt bevisat att den indiska kryddan har en läkande effekt och att den kan förebygga många sjukdomar. Speciellt på vintern är det en bra idé att inta lite gurkmeja. Du behöver: 1 tsk gurkmeja, 200 g (soja)yoghurt eller 200 ml (växtbaserad) mjölk, 1 banana, kokosflingor, honung eller agavesirap, färsk ingefära och kanel. Så gör du: Mixa alla ingredienser tills det blir krämigt och tillsätt lite kanel ovanpå.


Ingefära-citronte

När du vill ha något krämigt och salt rekommenderar vi vår RAWBITE Peanut – full av jordnötter, dadlar och lite havssalt. Det enda som saknas är ett stänk av något surt/sött! Vad sägs om en varm kopp nybryggt ingefärste? Du behöver: 1 färsk ingefära, 1 ekologisk citron, honung eller agavesirap. Så här gör du: skala ingefäran i tunna skivor och lägg den i en kopp. Koka upp vatten, häll det över ingefäran och låt dra i 3 minuter. Tillsätt 1 tsk honung eller agavesirap och lite citronsaft och en citronskiva, klart!


Varm lemonad

I den mörka vintertiden med få dagsljustimmar (och kanske inga exotiska resor på gång) behöver du mycket inre värme och en kick av friskhet då och då. Det är här RAWBITE Lime kommer in: med ingefära och lime skapas nästan en explosion av gott humör och det kommer att få tillbaka din motivation! Vill du mysa i soffan med gosiga tjockstrumpor så är en kopp varm lemonad med en twist av färsk mynta tricket för 100% mys. Du behöver: 1 ekologisk citron, 1 knippe mynta och lönnsirap för en touch av kola. Så gör du: pressa citronen i glaset, koka upp vattnet och häll över det med en tesked lönnsirap för den söta smaken. Tillsätt några små myntakvistar, låt det dra och njut av drinken med vår knapperige RAWBITE Lime!


Varmt nötkaffe

RAWBITE Cashew är en underbar blandning av söta dadlar och krämiga cashewnötter. På morgonen eller för att förhindra ett energidipp under eftermiddagen unnar vi oss nötkaffe tillsammans med den klassiska baren. Du behöver: 10 g finhackade nötter (valfritt), 10 g kaffe, 1 tsk rörsocker eller lönnsirap, 75 g (växtbaserad) mjölk. Så gör du: Rosta nötter och socker i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Häll genast över kaffe och 100 ml kokande vatten och låt dra i 5 minuter. Häll sedan genom ett kaffefilter i en kopp. Värm (växtbaserade) mjölken, skumma den med en mjölkskummare och tillsätt kaffet.


Marockansk mynta

När saftiga dadlar möter syrliga bär och en hint av vanilj blir människor med en söt tand som föredrar en inte så söt smak otroligt glada. Vi föreslår de läckra RAWBITE Vanilj & Bär Bars tillsammans med ett autentiskt marockanskt mynta-te! Du behöver: 1 knippe mynta, 1 tsk grönt te, 1 tsk anis, 3 tsk honung eller agavesirap. Så här gör du: Tvätta myntan. Koka upp en liter vatten och tillsätt grönt te och koka upp igen. Häll teet genom en sil och behåll tebladen. Lägg tebladen, mynta, anisfrön och honung eller agavesirap i en tebryggare med 1 liter kokande vatten och låt dra i 3 minuter.

 

Choklad banana split

Förutom riktig kakao, torkad frukt och nötter innehåller RAWBITE Protein även växtbaserat protein från ris och pumpafrön. Det passar riktigt bra till en choklad-bananasplit; prova själv! Vad du behöver: 1 tsk mandelflingor, 200 ml (växtbaserad) mjölk, vaniljfrön, ½ banan, 1 tsk (vegansk) chokladsås, 25 g (soja) vispgrädde. Så här gör du: skrapa ur vaniljstången. Värm (växtbaserad) mjölken och hälften av vaniljen i en kastrull. Skala bananen och skär den i bitar, blanda med (växtbaserad) mjölken och koka upp den. Mixa banan-mjölken tills den är helt krämig. Vispa (soja)grädden. Ringla den (veganska) chokladsåsen på insidan av ett glas. Häll banan-mjölken i glaset, täck med den vispade (soja)grädden. Strö över mandelflingor. Det är sååå läckert!

Pure Taste. Pure Joy.