RAWBITE Surf

Upplev Europas storstäder med stand up paddle boarding

Om du letar efter ett unikt sätt att utforska Europas storstäder, så är stand up paddle boarding (SUP) det perfekta valet. Oavsett om du är en erfaren SUP’are eller nybörjare, då bör du läsa med när vi guidar dig genom några av de bästa destinationerna i Europa för SUP-boarding!
Alex Schmid - en sann mästare i backen och lojal RAWBITE-fan Läsning Upplev Europas storstäder med stand up paddle boarding 4 minuter Nästa Jubileumslopp - RAWBITE x Tjejmilen´24

Om du letar efter ett unikt sätt att utforska Europas storstäder, så är stand up paddle boarding (SUP) det perfekta valet. Oavsett om du är en erfaren SUP’are eller nybörjare, då bör du läsa med när vi guidar dig genom några av de bästa destinationerna i Europa för SUP-boarding!

Vi pratade med Michael Lindberg, direktör för från Surf & Sup Danmark, för att få hans åsikt om de bästa destinationerna för SUP i Europa, och här är hans topp 5 rekommendationer:

Köpenhamn
Ta en paus från de myllrande turistattraktionerna och upplev Köpenhamns attraktioner, som Operahuset och Den Lille Sjöjungfrun, från vattnet. Om du vill ha en mer avslappnad sightseeing på SUP, så erbjuder Amager Strandpark och dess laguner en mer naturlig upplevelse med sina äventyrliga laguner och lugna vatten.

En annan fördel med att utforska Köpenhamn via SUP är den fysiska aktiviteten det ger. Det krävs muskelstyrka och balans för att stå upp på brädan och paddla runt, vilket gör det till en rolig träningsform samtidigt som man får se staden.Hamburg
Med sitt nätverk av kanaler runt Alsterhavet erbjuder Hamburg en inspirerande och vacker SUP-upplevelse. Paddla förbi historiska byggnader, modern arkitektur, grönområden och upplev staden från ett helt nytt perspektiv. Om du besöker Hamburg på sommaren är SUP också ett bra sätt att svalka dig i värmen. Du kan enkelt hoppa i vattnet från din bräda och simma runt eller bara koppla av i solen!

Amsterdam
Amsterdam kallas ofta för "Nordens Venedig", på grund av dess omfattande kanalnät som sträcker sig över 100 kilometer. Staden är omgiven av vatten, vilket innebär att det finns otaliga platser att utforska med SUP. Från de livliga kanalerna i stadskärnan till de tystare och gömda kanalerna i utkanten kan du spendera flera timmar på att utforska Amsterdams unika vattendrag – så kom ihåg ett mellanmål och gärna en RAWBITE med dig på resan!

Venedig
Glöm gondolerna och upplev Venedigs charmiga kanaler på SUP istället. Genom att paddla genom stadens smala kanaler kan du utforska dess historiska sevärdheter, romantiska charm och fly turistmassorna! SUP’ing i Venedig låter dig uppleva staden på ett mer personligt sätt och upptäcka gömda pärlor som du inte skulle ha upptäckt annars.

Stockholm
Även om Stockholm är fantastiskt att uppleva till fots är staden också ett bra ställe att paddla. Staden har mer än 50 broar som du kan glida under, vilket ger en unik och spännande SUP-upplevelse. Vill du ha en mer utmanande upplevelse kan du ta din paddleboardtur ut till skärgården utanför Stockholm. Detta område består av mer än 30 000 öar, holmar och klippor - perfekt för en dag fylld av äventyr! 

5 bra tips på vattnet
Stand up paddle boarding har blivit en populär aktivitet de senaste åren, och det av goda skäl. Denna vattensport kombinerar både träning, natur och en känsla av frihet och kan njutas av alla åldrar och nivåer. Om du vill uppleva Europas storstäder på ett helt unikt sätt, så är stand up paddleboarding definitivt värt ett försök. Här ger vi dig några bra tips på hur du kan få den bästa upplevelsen:

1. Kontrollera väder och vindförhållanden innan du ger dig ut på vattnet.
2. Var synlig och kom alltid ihåg en flytväst.
3. Gå ut på vattnet med en kompis – det är alltid roligare och säkrare när ni är fler.
4. Var medveten om din omgivning och respektera reglerna.
5. Ta med snacks, t.ex. en RAWBITE som en dag på paddelbrädan kan vara hårt arbete!

RAWBITE är en stolt sponsor av SUP-världsmästerskapet under 2024, så håll ett öga på våra kanaler där vi definitivt kommer att lägga upp bra innehåll från vattnet. Läs mer om mästerskapet här

 

Pure Taste. Pure Joy.

 

Källor:

https://historiskerejser.dk/amsterdams-kanaler-amsterdamse-grachten/

https://visitsouthsweden.dk/oppleszer/padleoppleszer-i-verdensklasse