RAWBITE julekalender

Adventskalender – räknar ner dagarna på ett hållbart och veganskt sätt

Att presentera en adventskalender till dina nära och kära är ett säkert sätt att vinna en popularitet tävling. Att packa de små paketen själv gör kalendern mer personlig och låter dig även välja innehåll som är hållbart. Behöver du inspiration för en välsmakande och rolig högtid? Läs vidare!

Cashew - fake-nötterna som vi alla älskar! Läsning Adventskalender – räknar ner dagarna på ett hållbart och veganskt sätt 4 minuter Nästa Kanel - magiskt söt och kryddig

Söta godsaker – alla hejar den sockerrika säsongen

Mer än någon annan tid på året ställer julen oss inför den ena ljuva frestelsen efter den andra. Adventskalendrar fyllda med mottagarens favoritsnacks är ett bra sätt att dela ut dessa godsaker. Vad sägs om ett färgstarkt urval av RAWBITE bars? (Satsar på att du inte förväntade dig, att vi skulle föreslå det...) Vår kontorslåda innehåller 45 praktiska miniversioner i kakao eller protein och är ett fantastiskt gott – och veganskt – alternativ till söta sötsaker.

Du kan också vara kreativ själv och imponera på dina älskade med hemgjorda överraskningar. Allt som krävs är några ingredienser och lite tid. Gör-det-själv-recept är oftast nyttigare, innehåller mindre socker och du har alltid möjlighet att göra veganska alternativ. Kom ihåg att innehållet i din kalender måste hållas i några dagar (helst tills det är dags för den lilla luckan att öppnas, men ärligt talat – frestelsen är svår att motstå!)

Te eller kryddblandningar är utmärkta val, och du kan överraska med olika kanel-baserade julsmaker eller varma kryddblandningar. Frukostfans kommer att älska hemmagjord müsli eller granola. Valet är ditt: från enkla och naturliga, till lyxiga versioner fyllda med (vegansk) choklad eller torkad frukt – låt fantasin flöda! Vårt tips: tillsätt hela nötter för extra krispighet.

Alla älskar att baka på vintern, så varför inte göra dina egna tårt- eller kexblandningar och fylla dem i Kilmer-burkar. Välj helt enkelt ditt favoritrecept och lägg ingredienserna i en burk.


Hållbara presenter

Det är alltid en bra idé att packa din adventskalender med en bra balans mellan ätbara godsaker och små presenter. Om du vill fokusera på hållbarhet, välj presenter som mottagaren kommer att hitta på att använda om och om igen, till exempel ett shoppingnät, en schampo eller några handsydda, återanvändbara bomullsrondeller.

Om du är händig med en symaskin eller stickor kan du göra en ullig mössa, en väska berlock eller några härliga hemmagjorda accessoarer.

Regionala presenter

Naturligtvis behöver du inte göra allt innehåll själv – du kan också köpa saker att lägga i din kalender. Vi tror stort på mottot "stödja dina lokalbefolkning": strosa genom småbutikerna i ditt närområde och få poäng med ett äkta regionalt produktinnehåll för de julklappar du vill ge bort. Eller vad sägs om en voucher till en restaurang eller ett café, eller biobiljetter? Alla dessa gynnar ditt närområde – och du undviker avfall!


Hållbar inslagning och packning

På ämnet avfall: innan du köper omslagspapper, ta en titt runt ditt hem för att se vad du kan använda istället. Har du en gammal skokartong från din senaste shoppingresa? Tomma toalettpappersrullar? Eller förra helgens tidning? Alla dessa är lysande alternativ för att slå in dina presenter. Eller så kanske du till och med har ett gammalt presentpapper som du kan återanvända.

Om du inte hittar något kan du alltid sy dina egna små väskor för att göra adventskalendern mer hållbar. Dessa påsar kan återanvändas år efter år. Dekorera kalendern med kottar eller kulor som du inte längre använder.

Visste du att du kan vika omslagspapper så att du inte behöver band eller tejp för att hålla det på plats?

Som du kan se finns det så många sätt att göra och fylla en vegansk, hållbar adventskalender! RAWBITE önskar dig mycket nöje med att tillverka och ge bort din kalender. Ha en härlig nedräkning till jul! ☺

Pure Taste. Pure Joy.