Förbättra din träning med hjälp av en aktivitetsmonitor eller löparklocka

Förbättra din träning med hjälp av en aktivitetsmonitor eller löparklocka

Ett ofta diskuterat ämne i löparcirklar är om man ska springa naken eller inte, d.v.s. utan musik, klocka eller andra "distraktioner". Båda delarna kan ha fördelar under löpningen, men om du är en dataälskande löpare finns det fortfarande så många fördelar att vinna på att springa med en löparklocka. Vi fokuserar på dem här.

Träning - så uppnår du din målsättning och behåller motivationen Läsning Förbättra din träning med hjälp av en aktivitetsmonitor eller löparklocka 4 minuter Nästa Kom et bit närmare på dina mål - RAWBITE x Tjejmilen´23

Det finns många olika aktivitetsmonitorer för handleden på marknaden och vi älskar det stora utbudet så det finns något som passar alla sporter. Här fokuserar vi dock uteslutande på en löparklocka och dess fördelar, även om klockan kan användas för att uppnå dina mål inom just den sport du föredrar.

Som stolt medsponsor av Execute 2023, arrangerat av Marathon Gruppen, vill vi på RAWBITE gärna hjälpa till att sprida löparglädje och motivera så gott vi kan. Läs mycket mer om vår kampanj "Lite närmare dina mål" här. Ett stoppur kan också vara ett mycket bra verktyg för att nå dina mål.

Är en löparklocka även för dig?

Du behöver absolut inte vara elitlöpare för att kunna njuta av fördelarna med att spåra dina löpningar. Så länge du tycker om att förbättra dig själv, vill ha idéer till nya rutter eller dröja lite längre vid dina framgångar, så kan det här vara något för dig.

Du behöver absolut inte välja från den översta hyllan om du bara vill använda klockan medan du springer. Sedan är det bara att sätta sig in i vilka funktioner som kan vara roliga att ha på sina löpturer. Om du är någon som älskar att springa med musik i öronen är det bra att välja en som kan kopplas till Spotify. Om du vill bära klockan konstant kan det vara en bra idé att välja en som matchar din stil och dina kläder. Det finns även klockor med mycket slitstarkt safirglas som inte går att repa, vilket ofta är en bra investering om du är väldigt aktiv.

En extra löparkompis

RAWBITEs Online Growth Manager, Mette, är en mycket nöjd användare av sin löparklocka som ständigt sitter på hennes handled – oavsett om det är på kontoret, på löptur eller på fest. Förutom de vanliga funktionerna som stegräknare, kmräknare, pulsmätare, hastighet, kadensmätare, höjdmätare och träningseffekt använder hon nästan klockan som en extra löppartner. Här har hon samlat fyra av sina favoritfunktioner, som hon (nästan) inte kan leva utan:

  1. Inbyggd GPS. Det säger sig självt att en spårande löparklocka har en inbyggd GPS. Och det är alfa omega att kunna se dina rutter när du kommer hem. På själva resan kan det dock också vara en ganska trevlig funktion då jag ofta springer på skogsstigar, där man kan gå lite vilse. Därför är det smart att kunna stanna snabbt, byta till kartan och se var du är. Speciellt om man ska hitta hem, för då visar klockan var man började, och då är det bara att hitta dit.
  1. Ruttplanering. Det är lysande att du kan koppla din klocka till appar som Garmins egna "Connect" eller Strava och hitta bra vägar om du befinner dig på en okänd plats.
  1. Lång batteritid. Det finns inget värre än enheter som hela tiden behöver laddas om. Därför är det viktigaste för mig att välja en klocka som håller batteriet väldigt länge. Min kan hålla batteri i ca. fem dagar om jag använder den en timme om dagen.
  1. Virtuella tränare och träningsförslag. Om jag har varit tvungen att träna för ett specifikt mål, oavsett om det är distans eller hastighet, är det ganska användbart att använda någon av de virtuella tränare som till exempel Garmin har i sin app. På så sätt har du ditt löpprogram nära till hands – och i öronen om du springer med din smartphone och hörlurar. Dessutom kan klockan ge dig förslag på löpningar med angiven längd och medelhastighet med syftet att förbättra din träning. Därför ger det dig ett förslag varje gång du vill starta ett löppass – och du kan alltid hoppa över det om du har andra planer.

Pure Taste. Pure Joy.