Som exempel på en vegansk rätt till buffén har Asta Schack skapat denna härliga sallad med grillad Hokkaidopumpa, granatäpplekärnor och RAWBITE Apple Cinnamon. Prova själv!
Ingredienser:
1 Hokkaido pumpa
2 tsk. olivolja
1 granatäpple
4 falafels (färdiga eller hemgjorda)
Citronsaft och olivolja
Färsk rosmarin
Salt och peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Halvera pumpan och ta bort kärnorna. Skär den sedan i mindre bitar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Doppa i lite olivolja, strö över salt och peppar och lägg de färska rosmarinkvistarna bredvid på bakplåten. Grädda pumpan i ca. 20 minuter i ugnen. Värm falafeln samtidigt. Halvera granatäpplet, skaka ur kärnorna och ställ dem åt sidan. Skär RAWBITE Apple Cinnamon i små bitar. När hokkaidon är klar, ta ut den och lägg den på en tallrik. Tillsätt granatäppelkärnorna, de fluffiga falafelns och RAWBITE-bitarna. Till sist kan du hälla lite citronsaft och lite olivolja över.
Smaklig måltid!
Pure Taste. Pure Joy.