6 stycken.
Vi har slagit ihop med den danska tv-kocken Louisa Lorang som har gjort dessa superenkla och veganska tunnbröd med RAWBITE. Perfekt som lunch, lätt middag eller som mellanmål. Beräkna 1-2 stycken per person, beroende på hur hungrig du är. Äter du mejeriprodukter kan du även toppa med lite mjuk getost.
Tunnbröd:
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
2 tsk. salt-
1 tsk. socker
2 msk. olivolja
ungefär. 500 g vetemjöl
mjöl för utrullning
Zaatar:
4 msk. sesamfrön
3 msk. torkad timjan
4 tsk. sumak
2 tsk. salt
Toppings:
2-3 kokta rödbetor, skalade
2-3 RAWBITE - gärna CASHEW
1 msk. balsamvinäger
2 avokado
1 näve mynta
Deg för tunnbröd:
Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, socker och olja och rör till sist ner mjölet lite i taget tills degen går att knåda. Knåda degen tills den är mjuk och smidig och låt den jäsa i rumstemperatur i 30 minuter (eller över natten i kylen om du är ute i god tid).
Zaatar:
Rosta under tiden sesamfrön på torr, het panna i ca. 1 minut. Låt dem svalna lite och blanda dem sedan med timjan, sumak och salt.
Tunnbröd:
Dela degen i 6 bitar och rulla dem till avlånga tunnbröd. Stek dem (ev. två åt gången) i olivolja i en stor het panna. De ska vara gyllene och genomstekta. Ungefär. 6-7 minuter totalt.
Slå in dem i en ren kökshandduk fram till servering.
Servering:
Skär rödbetan i lagom stora bitar och RAWBITE i tärningar. Kasta båda delarna med balsamvinäger.
Skiva avokadon.
Ordna varmt tunnbröd med avokado, rödbetor, rawbite och lite mynta. Strö över zataar och servera genast.
TIPS: Du kan skära minibitar av din RAWBITE och blanda med zataar och använda blandningen som ett härligt strö på sallad.
Pure Taste. Pure Joy.