Tunnbröd med RAWBITE och zataar

Tunnbröd med RAWBITE och zataar

Letar du efter en supergod lunch eller lätt middag som du kan göra till dig själv eller dina vegankompisar? Prova dessa underbara tunnbröd med RAWBITE.

6 stycken.

Vi har slagit ihop med den danska tv-kocken Louisa Lorang som har gjort dessa superenkla och veganska tunnbröd med RAWBITE. Perfekt som lunch, lätt middag eller som mellanmål. Beräkna 1-2 stycken per person, beroende på hur hungrig du är. Äter du mejeriprodukter kan du även toppa med lite mjuk getost.

Tunnbröd:

25 g jäst

2½ dl ljummet vatten

2 tsk. salt-

1 tsk. socker

2 msk. olivolja

ungefär. 500 g vetemjöl

mjöl för utrullning

 

Zaatar:

4 msk. sesamfrön

3 msk. torkad timjan

4 tsk. sumak

2 tsk. salt

 

Toppings:

2-3 kokta rödbetor, skalade

2-3 RAWBITE - gärna CASHEW

1 msk. balsamvinäger

2 avokado

1 näve mynta

 

Deg för tunnbröd:

Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, socker och olja och rör till sist ner mjölet lite i taget tills degen går att knåda. Knåda degen tills den är mjuk och smidig och låt den jäsa i rumstemperatur i 30 minuter (eller över natten i kylen om du är ute i god tid).

Zaatar:

Rosta under tiden sesamfrön på torr, het panna i ca. 1 minut. Låt dem svalna lite och blanda dem sedan med timjan, sumak och salt.

Tunnbröd:

Dela degen i 6 bitar och rulla dem till avlånga tunnbröd. Stek dem (ev. två åt gången) i olivolja i en stor het panna. De ska vara gyllene och genomstekta. Ungefär. 6-7 minuter totalt.

Slå in dem i en ren kökshandduk fram till servering.

Servering:

Skär rödbetan i lagom stora bitar och RAWBITE i tärningar. Kasta båda delarna med balsamvinäger.

Skiva avokadon.

Ordna varmt tunnbröd med avokado, rödbetor, rawbite och lite mynta. Strö över zataar och servera genast.

TIPS: Du kan skära minibitar av din RAWBITE och blanda med zataar och använda blandningen som ett härligt strö på sallad.

Pure Taste. Pure Joy.