RAWBITE Apelsin

Apelsinen – din fräscha vän på vintern

Med sin frestande syrliga och söta smak kommer vår RAWBITE Orange Cacao bar att ge lite glädje i vinter. Vill du veta mer om denna saftiga frukt? Vår RAWBITE-guide sätter apelsiner i centrum och förklarar varför de är din bästa vän under den kalla årstiden.
Hemgjorda RAWBITE Proteinglass Läsning Apelsinen – din fräscha vän på vintern 2 minuter Nästa Orange Cacao Desserttårta

Med sina tjocka, läderartade skal och saftiga tuggor tillhör apelsinerna citrusfamiljen. Och om du kommer ihåg från vår berättelse om citrusfrukter, i strikt botanisk mening är dessa frukter faktiskt bär. (1)

Om du undrar om frukten eller färgen kommer först, låt oss informera dig. Ordet "orange" kommer från trädets namn på sanskrit, och det kom till de europeiska språken genom persiska, och förekom på engelska för första gången på 1300-talet. Det var inte förrän i början av 1500-talet som folk började använda ordet för att beskriva färgen orange. (1)

Skörd av apelsiner

Apelsiner växer på träd och skördas vanligtvis för hand för att säkerställa att de inte skadas under plockningen. Visste du att beroende på storlek och ålder kan ett apelsinträd producera mellan 100 och 200 kg apelsiner per år? (3)

Det finns 400 olika sorter, alla med olika färgade frukter och skal (4).

Eftersom apelsiner slutar mogna när de väl plockats, är tidpunkten för skörden nästan en vetenskap om exakt planering. Beroende på sort plockas apelsiner främst mellan november och mars. (5)

Söt följeslagare

Under de kalla månaderna påminner apelsiner och deras fruktiga, söta smak oss om varma sommardagar. Men de har en annan fördel på vintern: med mer än 50 mg C-vitamin per 100g (6), apelsiner är definitivt en söt följeslagare som fungerar som en välsmakande försvarslinje mot årets kalla dagar som lurar under vintermånaderna. (78)

Den perfekta kombinationen

Vad händer när du blandar kraftfull kakao med färska, syrliga apelsiner? Ett himmelskt par, det är vad som händer. Denna läckra kombination är det perfekta alternativet i jultider när du är sötsugen. Men ta inte vårt ord för det. Prova vår RAWBITE Orange Cacao själv.

Pure Taste. Pure Joy.

 

Käller:

(1) http://www.bzfe.de/inhalt/zitrusfruechte-erzeugung-28227.html

(2) https://en.wikipedia.org/wiki/Orange_(frukt)

(3) http://www.bzfe.de/inhalt/zitrusfruechte-erzeugung-28227.html

(4) http://www.bzfe.de/inhalt/zitrusfruechte-erzeugung-28227.html

(5) http://www.bzfe.de/_data/files/3488_2017_saisonkalender_posterseite_online.pdf

(6) https://frida.fooddata.dk/food/70?lang=en

(7) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5409678/

(8) http://www.bzfe.de/inhalt/zitrusfruechte-gesund-essen-28226.html