RAWBITE balans

Mindre stress, mer uppladdning: Fem förslag för ett mer balanserat liv

Ytterhet och stress är dagens ordning. Vi har sammanställt fem enkla förslag som bör hjälpa dig att balansera ditt liv. Läs mer här.
RAWBITE Smoothie bowl Läsning Mindre stress, mer uppladdning: Fem förslag för ett mer balanserat liv 3 minuter Nästa Pimpa dina RAWBITE-bars

Olästa e-postmeddelanden, en oändlig att-göra-lista och rusa till ditt nästa möte samtidigt som du kollar röstbrevlådan på din smartphone. För många av oss är detta scenario alltför vanligt. Ytterhet och stress är dagens ordning, men din balans mellan arbete och privatliv bör inte glömmas bort.

Även om det säkert skulle vara häftigt, behöver du inte en treveckors yogaretreat på Bali för att hitta mer stabilitet. Vi har sammanställt fem enkla förslag som bör hjälpa dig att balansera ditt liv.

1. Goda vänner räknas

Våra närmaste vänner har en inverkan på vår personliga lycka – och på vår hälsa. Detta är inte bara sentimentalt ludd, utan ett vetenskapligt bevisat faktum. Två långtidsstudier från Harvard University visar att det inte är antalet vänner som räknas, utan kvaliteten på relationer. Studiedeltagare som rapporterade känslor av ensamhet hade sämre hälsa än de som kände att deras relationer var starka. Så håll kontakten med dina nära vänner. Boka fasta datum med dem och håll dina kvällar lediga för en spontan samvaro. Övervinna utmaningar tillsammans!

2. Minska stress steg för steg

  Träning hjälper din kropp att bryta ner stresshormonet kortisol och göra det ofarligt. Du behöver dock inte investera timmar i högintensiva träningspass. Att gå, simma eller cykla är allt som krävs. Varje aktivitet räknas. Använd lunchrasten för en promenad runt kvarteret, shoppa till fots, planera en cykeltur med vänner på helgen eller kolla in den nya poolen. Att gå med i en löpargrupp kanske är den perfekta nya hobbyn för dig? Kombinera sociala aktiviteter med att röra på kroppen!

  3. Tasty Breaks

   Om du ständigt äter godis för att bekämpa stress är ditt blodsocker på en berg-och-dalbana. Se istället om du kan hitta något gott som också erbjuder värdefulla näringsämnen. Vad sägs om en läcker RAWBITE-bar? Stängerna är fiberrika och håller dig mätt samtidigt som de inte har något tillsatt socker (innehåller endast naturligt förekommande sockerarter).

   Även om du inte hittar lycka på din tallrik, det gör skillnad att ta en stund för att njuta av ett gott mellanmål med alla dina sinnen.

   4. Naturens kraft

    Tillbringa regelbunden tid utomhus - oavsett om det är i skogen, nära sjön eller upp i bergen: I naturen aktiveras det parasympatiska nervsystemet automatiskt. Pulsen saktar ner och sinnena slappnar av; idealiska förhållanden för en uppladdning. Hitta platser i ditt närområde där du kan njuta av naturens skönhet. Kanske har du upptäckt att en promenad nere vid sjön eller genom ängen slappnar av. Integrera dessa små saker i din dagliga rutin.

    5. Se vem som skrattar sist...

     …skrattar bäst. Skratt är den bästa medicinen eftersom det slappnar av dina muskler, släpper ut endorfiner och gör dig generellt lös. Du kan alltid hitta något att le åt. Bli glad av att det äldre paret håller hand, barnens rinnande näsa eller bara var glad att du inte missade tåget idag! Lär dig att inte ta dig själv på för stort allvar – det känns helt enkelt lättare.

     Fortsätt Le!

     Pure Taste. Pure Joy.