RAWBITE x Roadsurfer

Upplev en underbar semester i Sverige med RAWBITE och roadsurfer!

Om du alltid har drömt om att resa runt i Sverige har vi det perfekta samarbetet för dig. RAWBITE och roadsurfer samarbetar i sommar för att ge dig en fantastisk upplevelse.
Energiboost för sommarträning: Det perfekta mellanmålet för träning under varma dagar Läsning Upplev en underbar semester i Sverige med RAWBITE och roadsurfer! 5 minuter

Om du alltid har drömt om att resa runt i Sverige har vi det perfekta samarbetet för dig. RAWBITE och Roadsurfer samarbetar i sommar för att ge dig en fantastisk upplevelse. Alla roadsurfer-kunder som hyr en campervan i Sverige får i sommar en god RAWBITE frukt- och nötbar att prova. Hämta din roadsurfer i Stockholm, Göteborg eller Malmö och upplev sedan Sveriges fantastiska natur, upptäck dolda skatter och njut av goda snacks på din roadtrip med roadsurfer. Allt detta med obegränsade fria kilometer och en extra förare som kan åka med utan extra kostnad. Läs vidare och låt vår svenska kollega Maja ge dig tips för ditt nästa vanlife-äventyr i sjöarnas och skogarnas land.

RAWBITE x Roadsurfer

 

RAWBITE: Kan du ge oss några skäl till varför folk borde utforska ditt land med en camper?


Maja: Jag tycker att en campingsemester är det perfekta sättet att se så mycket mer, du kan stanna var som helst och bara njuta av utsikten. Att utforska ett land med en campervan ger dig flexibilitet, komfort och tillgång till naturen, vilket gör det till ett perfekt sätt att uppleva landskapen på dina egna villkor och njuta av utomhusaktiviteter som vandring, fiske eller paddling. Samt med Sveriges "Allemansrätt" kan du nästan campa var som helst i naturen, då får du chansen att vakna upp till fantastiska sjöar eller skogar. Men med en husbil har du också flexibiliteten att se de vackra städerna som till exempel Stockholm eller Göteborg. Allt detta utan krångel med att ständigt byta boende, hur smidigt?


RAWBITE: Eftersom du nämnde "Allemansrätten", kan du förklara vad det betyder?

Maja: Principen om "Allemansrätten" i Sverige ger dig friheten att vandra och uppskatta landets naturliga skönhet, med betoning på respekt för naturen och dess invånare.


RAWBITE: När är den bästa tiden att resa till Sverige? Har du en favoritsäsong?

Maja: Sommar, helt klart!! Sommaren i Sverige är den absolut bästa. Det är inte mycket som slår den svenska sommaren. Vi har milda temperaturer och längre dagsljus, vilket skapar idealiska förhållanden för en roadtrip och utomhusäventyr samt sightseeing i hela landet. Under sommaren i Sverige blir det mörkt sent, till exempel om du är långt norrut går solen inte ner alls i juni.


RAWBITE: Om du har en vecka i en Roadsurfer campervan, vilka platser skulle du vilja se och varför?

Maja: Jag skulle antingen åka till Gotland, Skåne eller västkusten. Alla dessa platser är fantastiska på sommaren. Alla har fantastiska landskap, Gotland är en stor svensk ö och provins i Östersjön. Dess kalkstens kuster, känd som "raukar", är imponerande och det finns otroligt vackra stränder. Skåne är också fantastiskt med sina varierande landskap, inklusive stränder, skogar och gamla slott. Slutligen erbjuder en resa till västkusten en upplevelse med sina fantastiska kustlandskap, fiskebyar, färsk skaldjursmat, utomhusaktiviteter som segling och paddling, och en avslappnad, charmig atmosfär perfekt för avkoppling och utforskning.

 

RAWBITE: Och vad skulle du göra förutom att köra och utforska landet? Vilka typiska aktiviteter bör man prova i Sverige?

Maja: Jag tycker verkligen att du borde hyra en båt, så att du kan se hur vackert allt är från vattnet. Och det är viktigt att ha en svensk fika och kanske till och med njuta av den populära svenska kanelbullen.


RAWBITE: Kan du ge några do’s and don’ts när du njuter av vanlife i Sverige?

Maja: Du bör planera din rutt, kanske inte för mycket men ändå ha en plan för vart du ska och var du kan sova. Kolla upp campingområdet i förväg. Det är mycket enkelt med den kostnadsfria roadsurfer-appen, som kan visa dig fantastiska platser. Men du kan även hitta tips på bloggar som beskriver fina platser att campa på. Du behöver också packa bra och inte för mycket eftersom du kommer att leva litet, se till att ta med nödvändigheter som vatten, mat och nödenheter. Till exempel, under sommaren i Sverige har vi mycket mygg, så se till att köpa myggmedel. Och slutligen, du behöver följa "Allemansrätten" (rätten till allmän tillgång) ansvarsfullt. 


Vad du inte ska göra, som nämnts tidigare, är att det är viktigt att vara medveten om var du kan parkera och inte, så se till att du inte parkerar olagligt. Och stör inte djurlivet, håll ett säkert avstånd från djur.


RAWBITE: När nästa mataffär är långt borta, finns det något folk borde prova när de känner sig hungriga?

Maja: Då måste det vara svamp som kantareller eller bär, som du vanligtvis kan hitta i de svenska skogarna. Du kan tillaga svampen i smält smör i ditt lilla köksområde i Roadsurfer-vagnen och äta det med en bit surdegsbröd. Blåbären kommer efteråt som en efterrätt. Så enkelt, så gott och ändå växtbaserat. Annars skulle jag självklart rekommendera att ha en RAWBITE, eftersom du kan äta dem utan att oroa dig för att de smälter eller smular sönder i de olika temperaturerna.


RAWBITE: Tack så mycket för dina rekommendationer.


Pure Taste. Pure Joy.